Сплатити транспортний податок онлайн - Portmone.com (11.06.2019)

2019-06-11

Транспортний податок: що це, як і де сплатити онлайн?

Починаючи з 2015 року в Україні діє так званий податок на майно, однією зі складових якого виступає податок на авто також відомий як транспортний податок. Відповідно до чинного законодавства, платниками цього податку виступають не тільки фізичні, але і юридичні особи, включаючи нерезидентів, що мають у власності об'єкти оподаткування. Але варто зазначити, що під нього підпадають далеко не всі транспортні засоби.

Які авто належать до оподаткування?

Сплачувати транспортний податок необхідно за легкові автомобілі:

  • вік яких не перевищує 5 років (з моменту випуску);
  • середня ринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальної з/п, встановленої на 1 січня звітного року. Так, за станом на 01.01.2019 р. розмір мінімальної з/п становить 4173 грн, тобто транспортний податок сплачується за авто, ціна яких перевищує 1 564 875 грн.

Для визначення середньоринкової вартості транспортного засобу використовується методика, затверджена відповідною постановою Кабінету Міністрів України (№66 від 18.02.2016 р. зі змінами). Для цього необхідно зайти на офіційний сайт Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, де в спеціальній формі обрати марку, модель і рік випуску свого автомобіля, після чого натиснути на кнопку "Розрахувати".

Важливо: фахівці рекомендують проводити розрахунок до кінця січня кожного року і роздруковувати отриманий результат щоб в подальшому уникнути можливих суперечок з представниками податкових органів.

Сума транспортного податку

Сума транспортного податку 2019 в Україні для фізичних і юридичних осіб становить фіксовану суму - 25 000 грн.
Тут же важливо зазначити, що податковим законодавством України пільги на транспортний податок не передбачені.

Як сплатити транспортний податок онлайн?

Найшвидший та найзручніший спосіб сплатити транспортний податок онлайн - скористатися платіжним сервісом portmone.com. Для цього необхідно виконати всього кілька дій:

  • зайти на сайт portmone.com або в мобільний додаток;
  • перейти в каталог послуг де обрати розділ “Податки, платежі до бюджету”;
  • із запропонованого списку обрати категорію “Транспортний податок з фізичних осіб”;
  • вказати регіон та найменування одержувача;
  • заповнити платіжні реквізити та вказати email;
  • підтвердити платіж.

Після здійснення платежу, на вказаний раніше email буде відправлена електронна квитанція, що підтверджує успішне виконання оплати.

Важливо відзначити, що податок з власників транспортних засобів можуть сплатити як зареєстровані, так і не зареєстровані користувачі платіжного сервісу. При цьому пройшовши простий процес реєстрації, користувач отримує розширений функціонал, дозволяючий переглядати статистику платежів, зберігати платіжні картки, активувати автоплатіж і багато іншого.

Контакти

Допомагаємо 24/7

Portmone.com
Portmone Business

Служба підтримки Portmone:

ic_email [email protected]

ic_location пр-т. С. Бандери, 16-Б, БЦ Макрос, 04073, Київ, Україна

Служба підтримки Portmone Business:

ic_email [email protected]

ic_location пр-т. С. Бандери, 16-Б, БЦ Макрос, 04073, Київ, Україна