P2P-платежі формують нову ціннісну пропозицію (23.02.2015)

2015-02-23

Тарас Волобуєв, Директор з розвитку бізнесу, Portmone.com: «P2P-платежі формують нову ціннісну пропозицію»

«У листопаді 2014 року Український процесінговий центр (UPC) повідомив про те, що українці усе частіше розплачувалися за товари та послуги карткою. Одна з причин цього явища —те, що багато банків виставили ліміти на зняття готівки. Та все ж, у сегменті безпалу спостерігається позитивна тенденція — в Україні потроху приживається культура розрахунку картками.

Сьогодні на перший план у сегменті переказу коштів виходять так звані P2P-перекази (з картки на картку). Portmone.com розвиває саме такий спосіб «доставки» грошей між клієнтами.

Сервіс ми запустили у червні 2013 року. Першопочатково він використовувався, в основному для допомоги дітям-студентам в інших містах, а також для погашення кредитної заборгованості. З весни 2014-го у P2P-переказах додалася також допомога українським солдатам в АТО і, взагалі, активно почав формуватися сегмент благо чинності.

Найбільш швидке зростання сервісу ми спостерігали протягом останніх 4 місяців минулого року. Люди розібралися, як це працює, які проблеми вирішує, і почали його активно використовувати. От приміром, сума за транзакціями за червень/жовтень 2014 року склала 96,9 млн грн. Для порівняння, за аналогічний період 2013 року цей показник був значно нижчим — 4,9 млн грн.

P2P-платежі формують нову ціннісну пропозицію. По суті, вони стають еквівалентом передачі готівки, але у безготівковій формі, і тому легко інтегруються в життя людей. Це підтверджується статистичними даними за січень/лютий 2015 року. Без перебільшень, можна сказати, що сервіс зростає більше ніж на 50% за місяць.

Думаю, що в найближчому майбутньому така форма передачі грошей стане найбільш популярною.»

Тарас Волобуєв

Контакти

Допомагаємо 24/7

Portmone.com
Portmone Business

Служба підтримки Portmone:

ic_email [email protected]

ic_location пр-т. С. Бандери, 16-Б, БЦ Макрос, 04073, Київ, Україна

Служба підтримки Portmone Business:

ic_email [email protected]

ic_location пр-т. С. Бандери, 16-Б, БЦ Макрос, 04073, Київ, Україна