Важная информация для клиентов ДТЭК Киевские электросети. (03.12.2018)

2018-12-03

Український ринок електричної енергії реформується відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії». До цього часу діяльність із розподілу та постачання електричної енергії здійснювались однією компанією – ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі». В грудні 2018 року відбудеться розділення цих видів діяльності: послуги із розподілу електричної енергії буде надавати оператор системи розподілу, а постачання електроенергії – постачальники електроенергії. Точна дата буде визначена Регулятором (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг – НКРЕКП). Детальну інформацію про реформу ринку електричної енергії можна знайти за цим посиланням https://dtek-kem.com.ua/uvaga_reforma.

Яка компанія надаватиме послуги з розподілу електроенергії, а яка здійснюватиме постачання?

Діючий постачальник електричної енергії ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» припиняє діяльність з постачання електроенергії у грудні 2018 року (з дати анулювання його ліцензії на постачання електроенергії, яка буде визначена Регулятором). З цієї дати ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» буде здійснювати виключно діяльність з розподілу електричної енергії.

ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» відповідатиме за експлуатацію та технічне обслуговування електричних мереж, ремонти ліній електропередач, підключення та відключення споживачів, а також може встановлювати прилади обліку електроенергії та фіксувати їх покази.

Побутові споживачі мають право обрати електропостачальника або приєднатись до договору постачальника універсальних послуг, тарифи якого затверджуються Регулятором. На території здійснення ліцензованої діяльності ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» постачальником універсальних послуг визначено ТОВ «Київські енергетичні послуги». Ця компанія відповідає за продаж електроенергії, виставлення рахунків клієнтам, здійснення розрахунків за електроенергію та надання інших послуг. Постачальник універсальних послуг не має права відмовити побутовому споживачу в укладені договору.

Щоб продовжити споживати електроенергією за договором з постачальником універсальних послуг, необхідно приєднатися до Публічного договору постачання електроенергії постачальника універсальних послуг ТОВ «Київські енергетичні послуги» та договору про надання послуг з розподілу електричної енергії з ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі».

Як приєднатися клієнтам до договорів?

Згідно з Правилами роздрібного ринку електричної енергії, діє спрощена процедура приєднання до договорів. Ви може приєднатися до них, скориставшись одним із наступних способів: продовжувати споживати електроенергію в звичному режимі або сплатити рахунок від ТОВ «Київські енергетичні послуги», або підписати та направити електропостачальнику та оператору системи заяви на приєднання до відповідних договорів.

Важливо! Клієнтам не потрібно спеціально відвідувати Центри обслуговування клієнтів та/або телефонувати до контакт-центру аби приєднатися до зазначених договорів.

Хто встановлює тарифи?

Тарифи постачальника універсальних послуг та оператора системи, як і раніше, встановлює Регулятор. Ознайомитися з діючими комерційними пропозиціями та тарифами можливо на веб-сайті https://kep.com.ua/tarifi.

Як клієнтам будуть повернені переплати за електроенергію?

Клієнтам, у яких станом на кінець розрахункового періоду, буде сформована переплата, вона буде повернута шляхом перерахування грошових коштів постачальнику універсальних послуг за постачання електричної енергії та зарахована на особові рахунки клієнтів. Такі рахунки кожному клієнту відкриваються постачальником універсальних послуг на виконання вимог п. 13, розділу XVII Закону України «Про ринок електричної енергії». Про суму повернутих ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» коштів шляхом перерахування грошових коштів ТОВ «Київські енергетичні послуги» за постачання електричної енергії клієнти будуть повідомлені у рахунках за електричну енергію направлених в наступному розрахунковому періоді. У разі незгоди із вказаним механізмом повернення коштів, клієнт, до 30 листопада 2018 р., має право звернутися в ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» з письмовою заявою про повернення переплат із зазначенням у ній його банківського рахунку.

Кому сплачувати за електроенергію, спожиту до дати розділення видів діяльності?

Клієнти мають сплатити за електроенергію, спожиту до дати анулювання ліцензії з постачання електроенергії ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», поточному постачальнику – ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі». Рахунки за спожиту в такий період електроенергію клієнти отримають у звичайному режимі, у місяці наступному за датою анулювання ліцензії з постачання електроенергії ПрАТ «Київські електромережі». Рахунки від постачальника універсальних послуг за постачання електроенергії та її розподіл побутові споживачі почнуть отримувати після завершення першого місяця постачання постачальником універсальних послуг.

Контакты

Помогаем 24/7

Portmone.com
Portmone Business

Служба поддержки Portmone:

ic_email [email protected]

ic_location пр-т. С. Бандеры, 16-Б, БЦ Макрос, 04073, г. Киев, Украина

Служба поддержки Portmone Business:

ic_email [email protected]

ic_location пр-т. С. Бандеры, 16-Б, БЦ Макрос, 04073, г. Киев, Украина