Головна
→
Новини
→
2008
→
Червень
Шахраї клонують сайт Portmone.com
23 червня 2008
Сайти шахраїв-«фішерів», що клонують офіційний сайт Portmone.com, почали з'являтися в Мережі із завидною регулярністю.
Перша реклама «клона» Portmone.com була відмічена кілька днів тому в блоці контекстної реклами від Google. Текст обголошення був такий: «Пополнить мобилку. Скидка 10%. Быстро и эффективно. portmone.110mb.com». Зловмисникам вдалося досить точно скопіювати ряд сторінок оригінального сайту компанії. Шахрайський сайт швидко був видалений, але, як виявилось, це была лише перша ластівка. Тепер ми майже щодня закриваємо нові подібні сайти: portmone.110mb.com, portmone.my5gb.com, portmone.siteburg.com — це адреси сторінок, які вже заблоковані.
На відміну від офіційного сайту, фішери публікують на підробленому ресурсі іншу контактну інформацію. Крім того, замість переходу на сторінку Українського процесінгового центру в момент здійснення оплати, користувач перенаправляється на адресу шахраїв. Додатковим атрибутом псевдосайту був російський лічильник відвідувачів.
«Як тільки ми знаходимо такий сайт, ми одразу його блокуємо. Час виявлення подібних ресурсів — від декількох днів до декількох годин. Втрати в даному випадку несуть клієнти, що довірили свої реквізити шахраям. Як правило, це люди, далекі від інтернет-платежів і не обізнані в елементарних правилах безпеки. Головний засіб боротьби з шахраями — інформування клієнтів. Для запобігання шахрайства і інформування людей ми даємо сюжети на телебачення, друковані ЗМІ та інші джерела», — коментує президент Pormone.com Ігор Горін.
Звертаємо вашу увагу, що всі подібні сайти є шахрайськими і призначені для виманювання реквізитів платіжних карт. Будьте обережні.
Контактна інформація:
Відділ маркетингу та PR Portmone.com
Тел./факс: +380 44 251-29-03
www.portmone.com